Jak zorganizować słodki bufet na imprezie?
Słodki bufet, zwany też candy barem, to określenie na efektowną eskpozycję ciast i tortów podczas różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych i imprez. Przygotowanie słodkiego bufetu nie jest trudne, ale dość pracochłonne. Candy bar to nie zwykły słodki catering – ma on bowiem cieszyć nie tylko podniebienie, ale i oczy gości. Jak zorganizować słodki bufet na imprezie? Co powinno znaleźć się w najlepszym candy barze?
Słodki bufet na każde przyjęcie!
Słodki bufet to rozwiązanie doskonałe na wiele okazji. Niebanalna kompozycja składająca się z wykwintnych słodkości, sprawdzi się doskonale zarówno podczas przyjęć okolicznościowych, jak wesela, komunie, chrzciny, rocznice, jubileusze, imieniny czy urodziny. Ale nie tylko! Słodki bufet to interesujące rozwiązanie również na imprezy firmowe i integracyjne. Nic tak bowiem nie jednoczy ludzi, jak wyśmienity w smaku, estetycznie podany deser! A konkretnie – kilka(naście) deserów.
Z czego powinien składać się idealny candy bar?
Stworzenie słodkiego bufetu, tylko z pozoru jest łatwe. Poza doborem odpowiednich smakołyków i słodkości, trzeba bowiem zadbać przede wszystkim o jak najlepszą ich ekspozycję i aranżację. Całość powinna doskonale współgrać z wystrojem wnętrza – zarówno zastawa, jak i dekoracja, muszą tworzyć spójną i harmonijną całość.
Candy bar składa się zazwyczaj z pralinek, muffinek i deserków w dekoracyjnych słoiczkach, ale nie tylko. Centralnym punktem może być bogato zdobiony tort. Nie obejdzie się także bez różnego rodzaju ciast i ciasteczek.
Candy bar na imprezie, w której uczestniczą dzieci, może składać się także z kolorowych żelków, lizaków, makaroników. W słodkim bufecie zawsze znajdzie się miejsce na soczyste, pełne witamin owoce. Sporą popularnością podczas przyjęć różnego typu, cieszy się także czekoladowa fontanna, która doskonale urozmaici słodki stół i zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Dlaczego wykonanie słodkiego bufetu warto powierzyć specjalistom?
Mimo, że aranżacja słodkiego bufetu wydaje się być łatwa, szybka i przyjemna, w rzeczywistości wymaga ona wyjątkowego zmysłu estetycznego, cierpliwości i uwagi. Nie bez znaczenia jest także ilość potrzebnych do ekspozycji naczyń. Z tych względów, wykonanie słodkiego bufetu warto powierzyć specjalistom. Szeroki wybór ciast i tortów oraz najwyższą jakość produktów oferuje Cukiernia i Piekarnia Semifreddo.
Wybitni, doświadczeni cukiernicy z największą pasją i precyzją tworzą wykwintne i wyśmienite ciasta i torty o niebanalnym wyglądzie i niebiańskim wręcz smaku! Specjalnością cukierni jest włoski deser semifreddo. Powierzając wykonanie słodkiego bufetu specjalistom, możesz być pewien, że ciasta i torty będą nie tylko pięknie wyglądać, ale i rewelacyjnie smakować!
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana