Jak zbudowane są prasy do mięsa?
Prasa do mięsa pozwala odpowiednio je poporcjować, nie rozrywając równocześnie włókien mięsa, a jedynie nacinając je. Tak precyzyjnie przygotowane produkty smaży się nawet o 35% szybciej i wizualnie wyglądają na większe, ponieważ nie ma efektu obkurczania się podczas obróbki. Prasy sprawdzają się zarówno do produkcji kotletów schabowych, jak i bitek wołowych, zrazów czy karkówki. Jak są zbudowane?
Półautomatyczna prasa do mięsa – czym się wyróżnia?
Półautomatyczne prasy do mięsa są bardzo łatwe w obsłudze i niezawodne w działaniu. Mięso wkłada się do urządzenia ręcznie, przez przesunięcie deski z ułożonym płatem pod talerz zgniatający. Prasa do mięsa posiada specjalny przycisk zatrzymujący pracę urządzenia i osłonę górną oraz przednią, które zapobiegają możliwości włożenia ręki pod płytę zgniatającą. To z kolei całkowicie odpowiada standardom zasad BHP. Również czyszczenie prasy nie jest niczym skomplikowanym – do mycia wystarczy zdemontować dwa elementy polietylenowe.
Półautomatyczna prasa do mięsa – jakie ma zalety?
Półautomatyczne prasa do mięsa to sposób na wyeliminowanie ręcznej pracy polegającej na rozbijaniu mięsa do rolad, na kotlety czy steki. Specjalna konstrukcja i precyzyjne wykonanie gwarantują płynne ustawienie grubości porcji. Dzięki temu mięso będzie rozbite równomiernie a przygotowywane kawałki zachowają delikatną konsystencję i soczystość. Urządzenie to także niezawodna pomoc przy formowaniu wegetariańskich burgerów. Wysoka wydajność do 800 porcji na godzinę i najwyższej jakości materiały zastosowane do produkcji sprawiają, że prasa do mięsa ma zastosowanie w automatyzacji oraz optymalizacji procesów w gastronomii i przemyśle. Takie urządzenia oferuje m.in. dystrybutor pras do mięsa CLIP SYSTEMS, który dba o zadowolenie swoich Klientów.
Półautomatyczna prasa do mięsa – dlaczego warto ja kupić?
Półautomatyczna prasa do mięsa to przede wszystkim cicha praca. Urządzenie może zastępować typowy tłuczek, co z kolei redukuje niepożądany hałas z kuchni. Oferowane urządzenia są również gwarancją oszczędności czasu i energii. Prasa pozwala przygotować setki sztuk kotletów na godzinę – co znacznie skraca czas przygotowywania mięsa. Wyręcza również kucharzy od wysiłku, jakim jest rozbijanie mięs. Dzięki prostej regulacji grubości rozprasowywanego mięsa można przygotować kawałki o idealnych parametrach i grubości.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana