Jaki powinien być dobry stół barowy?
Wyposażenie dobrych lokali gastronomicznych, również barów i ogródków piwnych ma zapewnić klientom wygodę spożywania posiłków i konsumpcji napojów. Wszędzie tam, gdzie ograniczone jest miejsce dla tradycyjnych stołów z krzesłami lub ławami, znajdują zastosowanie wygodne stoły barowe. Czym powinny charakteryzować się dobre stoły barowe? Odpowiedź znajdziesz po przeczytaniu artykułu.
Stoły barowe idealne dla gastronomii
Drewniane stoły barowe są znakomitym rozwiązaniem dla firm gastronomicznych, szczególnie tych, które prowadzą działalność na zewnętrzną lokalu. Doskonale sprawdzają się w ogródkach i na tarasach, pod parasolami, a także w plenerze. Wykorzystać je można również podczas organizacji imprez okolicznościowych, integracyjnych i sportowych, wszędzie gdzie zależy nam na przygotowaniu wygodnego miejsca do spożywania posiłków i delektowania się piwem lub innymi napojami. Stoły barowe charakteryzują się prostą, dobrze przemyślaną i kompaktową konstrukcją. Składają się ze stelaża i systemu mocowań, który w prosty sposób pozwala złożyć poszczególne elementy, tak by zajmowały bardzo mało miejsca. Jest to szczególnie praktyczne podczas transportu i przechowywania mebli po sezonie. Stoły barowe rozkłada się szybko i sprawnie. Po rozstawieniu są stabilne i solidne. Wykonane są z drewna sosnowego, co nadaje im minimalistycznego i surowego charakteru, który pasuje formą do niemal każdego wystroju lokalu.
Zalety sosnowych stołów barowych
Stoły barowe znajdują zastosowanie wszędzie tam, gdzie ograniczone jest miejsce do postawienia typowych piwnych zestawów ogrodowych lub popularnych kompletów biesiadnych stół i 2 ławy. Dobrym przykładem solidnych i wytrzymałych stołów barowych są modele Bawaria Bar I i Bawaria Bar II. Pierwszy z nich ma wymiary blatu 220 cm na 70 cm i wyposażony został w dodatkową praktyczną półkę, drugi natomiast ma blat o długość 160 cm i szerokość 60 cm. Stoły Bawaria produkowane są przez producenta mebli ogrodowych Kazet z Tomaszowa Lubelskiego.
Czego oczekuje się od dobrych stołów barowych?
Stoły barowe, tak jak i inne meble dla gastronomii muszą być solidne i wytrzymałe. Oczekuje się od nich odporności na obciążenia związane z ich wielokrotnym składaniem i rozkładaniem oraz częstym transportem. Blaty stołów powinny być zabezpieczone specjalnymi lakierami przed wilgocią, czynnikami pogodowymi oraz promieniami UV. Muszą być także odporne na uszkodzenia mechaniczne, a także łatwe w utrzymaniu czystości. Nie można także pominąć kwestii wizualnej. Od tego typu mebli wymaga się wysokiej estetyki wykonania oraz efektownego wyglądu.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana