Opakowania jednorazowe niezastąpione w branży gastronomicznej
Opakowania jednorazowe bez wątpienia są niezastąpione w branży gastronomicznej. Sięgamy po nie coraz częściej i chętniej. W dobie pandemii opakowania jednorazowe stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych naczyń, ponieważ po zużyciu podlegają utylizacji. Zapobiega to rozprzestrzenianiu się koronawirusa. Ponadto są bardzo lekkie i ergonomiczne.
Rodzaje opakowań jednorazowych do przechowywania żywności
Obecnie branża gastronomiczna rozwija się bardzo dynamicznie i oferuje coraz więcej możliwości, jeśli chodzi o zamawianie posiłków na wynos lub z dostawą na wskazany adres. Oprócz domowych obiadów i kanapek zamawiać można także wyroby cukiernicze oraz napoje. Wówczas opakowania jednorazowe przydają się do transportu różnego rodzaju żywności.
Aby dostarczać klientom potrawy oraz napoje na wynos i z dostawą, restauracje mogą zaopatrzyć się w następujące rodzaje opakowań:
pojemniki do przykrywania folią za pomocą zgrzewarki
kartony do pizzy
pojemniki na sałatki i surówki
talerze i tacki
styropianowe pojemniki z przegródkami
jednorazowe kubki
foremki aluminiowe i sztućce.
Opakowania i jednorazowe kubki do napojów umożliwiają spożycie śniadania, obiadu, a nawet deseru w dowolnym miejscu – w domu, w pracy czy na uczelni. To sprawia, że klienci coraz częściej zamawiają potrawy w restauracjach zarówno z dostawą, jak i na wynos. Opakowania jednorazowe mają także coraz szersze zastosowanie w kateringu dietetycznym.
Jednorazowe opakowania i naczynia jako zastawa na imprezę lub wyposażenie firmy
O ile imprezy zazwyczaj są przyjemną i ciekawą formą spędzania czasu, to sprzątanie po nich często bywa nie lada wyzwaniem. Jednorazowe opakowania i naczynia są doskonałym ułatwieniem w tej na ogół niezbyt lubianej czynności. Większość opakowań produkowana jest w ergonomicznych kształtach, co umożliwia ich szybką utylizację.
W tego rodzaju produkty można zaopatrzyć się w hurtowni opakowań jednorazowych Jordan. Oferta takich hurtowni jak ta skierowana jest do wszelkich punktów gastronomicznych. Obejmuje ona nie tylko kubki jednorazowe, lecz także jednorazowe, papierowe pojemniki na warzywa i owoce, torby papierowe oraz torebki śniadaniowe. Dobrze jeśli takie produkty spełniają normy ekologiczne i poddawane są recyklingowi. Ich ogromną zaletą jest to, że są wygodne w transporcie i łatwe w użyciu. Doskonale sprawdzają się podczas wydarzeń plenerowych – na przykład grilli czy koncertów.
Opakowania i naczynia jednorazowe warto wykorzystać także jako wyposażenie biura, zwłaszcza jeżeli nie ma dodatkowego personelu, który zajmuje się zmywaniem naczyń
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana